– Om jag hade lyssnat på alla andra så hade jag aldrig vågat ta över salongen, när de tidigare ägarna slutade. Men jag lyssnade till min egen magkänsla. I början kunde jag inte investera och levde snålt. Allt jag hade gick till verksamheten. Det handlade om överlevnad.

Starten var tuff. Hyran var hög och Jessica blev tvungen att hyra ut stolar.

– Idag vet jag hur viktigt det är att inte ha en för stor lokal och att välja samarbetspartner noggrant. En person betalde inte hyra och en annan dök inte upp en dag. Det låter konstigt, men i efterhand hade jag inte velat vara utan de här erfarenheterna. Genom dem lärde jag mig att bli företagare.

I början av 2015 blev en lokal ledig mitt i Helsingborg. Trots mindre yta och lägre hyra finns det plats för lika många frisörstolar som i den gamla salongen. Men den nya lokalen behövde totalrenoveras.

– Tiden var rätt, lokalen var perfekt och kunderna fanns, men efter mina första tuffa år hade jag inte fått lån hos en bank. Genom Frisörföretagarna fick jag kontakt med Monetise som ger lånelöften baserade på korttransaktioner. Plötsligt blev flytten möjlig.

Tack vare lånet kunde Jessica renovera den nya lokalen och anställa en frisör. Några månader senare tog hon ytterligare ett lån för att köpa en schamponeringsstol där kunderna tvättar håret.

– Stolen kostar 45 000 kronor, så det är en stor investering för ett litet företag. Men det är också en viktig satsning. Tack vare den kan vi ha fler kunder samtidigt. Jag har också kunnat ge min personal vidareutbildningar för att hålla dem inspirerade.

Hon räknar med att omsättningen kommer att öka med nästan 40 procent i år jämfört med året innan.

– Livet som egenföretagare är intensivt. Man är aldrig sjuk och det är svårt att vara föräldraledig. Men jag har aldrig måndagsångest och tycker alltid att det är kul att komma till min salong. Jag lägger ner energi här och får massor av energi tillbaka.

Sedan starten har Jessica arbetat minst 45 timmar i veckan. På sikt vill hon trappa ner sin egen frisörtid för att utveckla andra delar av företaget.

– Det är en frihetskänsla att skapa en verksamhet efter egna värderingar. Hos mig får frisörerna arbeta tills de känner sig nöjda. Om personalen trivs mår de bra. Och om frisörerna mår bra så presterar de bra och stannar kvar. Mitt jobb är att se till att personalen trivs. Jag har byggt en oas för oss och för kunderna.