Företagarnas Finansieringsportal - alternativ för företagare som vill investera

Kristina Kockum den 2016-jun-14 17:22:18

 Foretagarnas_Finansieringsportal_Monetise.jpg-large.jpeg

Kristina Kockum från Monetise med Henrik från Fundedbyme och Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg

Idag representerade jag Monetise då finansmarkandsminister Per Bolund invigde intresseorganisationen Företagarnas Finansieringsportal. Portalen syftar till att uppmärksamma de alternativa finansieringsmöjligheter som börjar ta plats på marknaden. Där kan du som företagare lära känna en del av de alternativ som finns för företagare som vill investera i sina verksamheter.

Ett jättebra initiativ från Företagarna som vi är stolta över att var en del av!

 Per_Bolund_Foretagarnas_Finansieringsportal.jpg-large.jpeg

Finansmarknadsminister Per Bolund lanserar finansieringsportalen

De flesta av våra kunder är ägarledda bolag, som ser hela dygnet som sin arbetstid. Det enda som är en större brist än finansiering är tid. Tillgång till finansiering, och finansiering av rätt typ är en avgörande fråga. 

I ägarledda bolag är det samma person som driver omsättning och försäljning, dvs bakar bröd, klipper hår, serverar mat, tar hand om kunden, packar ordrar som dessutom ansvarar för administration och finansiering. Därför är det viktigt med en finansieringsform som passar in i småföretagarens vardag, snarare än att de ska passa in i långivarens mallar och processer.

För oss på Monetise är det viktigt att det är vi som ska vara duktiga på finansiering, våra kunder ska inte behöva vara det. Vi jobbar med det här varenda dag, medan en småföretagare letar finansiering någon enstaka gång ibland när det har uppstått en möjlighet att investera i verksamheten.

Därför är det viktigt att kreditbedömningen inte utgår från hur mycket tid eller kunskap som det går in i att skriva en affärsplan eller göra en ansökan, utan att vi utgår från data kring hur det faktiskt går för verksamheten. Här kan du läsa mer om våra företagslån

Vi välkomnar Företagarnas initiativ och är stolta över att vara en del av portalen. Gå in själv och titta här!

 

Ämne: Finansiering, Småföretagande, Finansieringsportalen

Hej Småföretagare!

Välkommen hit, här delar vi med oss av egna och andras erfarenheter av att driva småföretag.
Jag som skriver på bloggen heter Kristina Kockum, och är ansvarig för småföretagarfrågor på Monetise.      
 
Har du frågor, eller något du vill ta upp? Skicka gärna ett mail!
kristina@monetise.se

Senaste inläggen